Heren pakken in reeks 12 punten uit 4 wedstrijden

Na de hoopvolle wedstrijden van de afgelopen weken gingen de heren van ZPC Woerden zaterdagavond op bezoek in Amsterdam. Dit team had de afgelopen weken wisselvallig gepresteerd, en bij winst zouden de heren uit Woerden op de eerste plek de herfstvakantie ingaan.

Bij afwezigheid van een aantal vaste spelers, werd er een beroep gedaan op een aantal jeugdige spelers. Onder andere Bjorn de Ruiter mocht voor het eerst het doel verdediging in het eerste team.

In de eerste periode verliep voorspoedig voor de Woerdenaren en eindigde door goed dynamisch spel in een 4-1 voorsprong. In de tweede periode zakte het spel wat in. Het spel verliep wat onrustig en daardoor volgden een groot aantal uitsluitingen aan de Woerdense kant. Hier maakten de Amsterdammers goed gebruik van, en deze wisten ook terug te komen tot 5-5 aan het begin van de derde periode.

In de derde periode wisten de Amsterdammers zelfs de leiding te nemen met een stand van 7-6.  Maar gedurende de derde periode bleek de tank bij de Amsterdammers toch wel leeg. Het dynamische spel wat in de eerste periode voor Woerden goed uitpakte werd herpakt, hierdoor volgde aan het einde van de derde periode de gelijkmaker. Dit leidde bij de Amsterdammers tot de nodige frustratie binnen het team en ook richting de scheidsrechter.

In de laatste periode werd duidelijk waardoor Woerden nog ongeslagen is dit seizoen. Door goed en geconcentreerd spel, werden er vrij makkelijk 4 doelpunten gemaakt door de Woerdenaren. Waardoor de einduitslag uiteindelijk vrij duidelijk was 7-11. De waterpoloheren gaan de herfstvakantie tegemoet met 12 punten uit 4 wedstrijden en bezetten daarmee de eerste plek.