Heren ZPC Woerden blijven bij de les

Afgelopen zaterdag kwamen De Meeuwen uit Diemen op bezoek in Woerden. Deze ploeg is afgelopen seizoen gepromoveerd en het was daarom lastig in te schatten wat voor tegenstander de heren van Kees Ruijgrok zouden treffen. Wel werd van tevoren aangegeven dat de verwachting was dat het een ploeg was die zou proberen, op welke manier dan ook, het spel van de tegenstander te ontregelen.

In het begin van de wedstrijd ging de strijd gelijk op. ZPC Woerden kwam wel op een 2-0 voorsprong, maar De Meeuwen wisten de aansluiting te maken en te houden en zo eindigde de eerste periode in een 3-2 voorsprong voor ZPC Woerden.

Tussen de eerste en tweede periode was er nog een opmerkelijk incident, waarbij Stefan Bosch met rood het zwembad moest verlaten. De scheidsrechter meende dat hij water spetterde richting de tegenstander na een schermutseling. Ondanks dit bijzondere incident raakte ZPC Woerden niet van slag en mede door twee mooie afstandsschoten van Sander Palm werd de voorsprong uitgebreid naar een 7-4 stand halverwege de wedstrijd.

Jeugdspeler Mark Pels opende vervolgens de tweede helft de score, waardoor ZPC Woerden op een comfortabele voorsprong kwam. Zoals vooraf al verwacht, probeerde De Meeuwen op allerlei manieren ZPC Woerden uit de wedstrijd te krijgen. Er werden vervelende overtredingen gemaakt en er was constant discussie met de scheidsrechter. Dit mocht allemaal niet baten en na een kleine eindsprint wist ZPC Woerden uiteindelijk met 14-7 te winnen.

Doelpuntenmakers: Cyriel Muthert (3x), Roeland van den Bosch (3x), Ties Koster (3x), Sander Palm (2x), Frank Bosch (2x) en Mark Pels