Heren ZPC Woerden 2e na winst op WZ&PC Purmerend

De heren van ZPC Woerden staan na afgelopen zaterdag tweede in de competitie. In het Batensteinbad werd eenvoudig gewonnen van WZ&PC Purmerend. De bezoekers die na 4 wedstrijden nog geen punten hadden waren op voorhand de underdog tegen Woerden. De thuisploeg was echter beducht voor onderschatting van deze tegenstander.

In de eerste periode konden Vincent van Eenige en Cyriel Muthert voor Woerden een 2-0 voorsprong creëren door goed opgezette aanvallen af te ronden. Purmerend kon vervolgens tegen score waarna Roeland v/d Bosch kort voor het einde van de eerste periode een iets ruimere voorsprong afdwong. In de 2e periode kon ZPC Woerden direct de tegenstander onder druk zetten en uitlopen naar een 7-1 voorsprong. Kort voor het einde van deze periode liepen de irritaties bij Purmerend iets te hoog op wat een uitsluiting van 4 minuten aan hun kan tot gevolg had.

Woerden kreeg bij deze royale voorsprong nog meer ruimte doordat het in de 3e periode grotendeels met een man-meer speelde. De score werd daarmee opgevoerd naar 11-1. In de laatste periode kon Purmerend met weer een gelijk spelersaantal iets terug doen maar de wedstrijd was reeds gespeeld. Woerden nam geen risico’s meer en maakte de wedstrijd af met een 13-2 einduitslag.

In winstpunten staat de ploeg nu gedeeld tweede met 12 punten uit 4 wedstrijden. Komend weekend wacht een uitwedstrijd tegen de Aalscholver in Almere.

 

Sponsors