ZPCW eindigt derde na winst op de Duinkikkers

Afgelopen zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden in het Batensteinbad tegen de Duinkikkers. In deze laatste speelronde streed Woerden nog voor de prestigieuze 3e plaats. De Duinkikkers daarentegen hadden nog de mogelijkheid om kampioen te worden. Er moest dan gewonnen worden in Woerden, maar waren ze nog wel afhankelijk van de uitslag van S.G. West-Friesland die op bezoek gingen bij de Vaart in Spakenburg. In Woerden was het de thuisploeg die goed van start ging. Roeland v/d Bosch wist met 2 doelpunten de voorsprong voor ZPCW vorm te geven. Topscoorder aan woerdense kant Sander Palm kon met zijn 58e doelpunt van het seizoen voor de 3-0 tussenstand na de 1e periode zorgen.

In de tweede periode bleef Woerden beter dan de Duinkikkers. De bezoekers konden geen echte vuist maken waarbij door de thuisploeg uitgelopen werd naar een 6-1 voorsprong dankzij doelpunten van Wessel Baars en Cyriel Muthert (2). In het aantrekkelijke duel toonde Woerden fris spel wat in de 3e periode door werd getrokken. Cyriel Muthert kon ook voor de 7-1 zorgen uit een goed uitgespeelde man-meer. Jeugdspeler Wessel Baars beloonde zijn speelminuten in het eerste door ook zijn 2e van de avond te maken en de 8-2 op het scorebord te brengen. In de laatste periode raakte de bezoekers ligt geïrriteerd door het feit dat zij het kampioenschap wel konden vergeten.

Woerden speelde de wedstrijd rustig en beheerst uit waarbij Oscar Machielse de eindstand op 9-3 bepaalde. Dankzij de winst eindigt ZPC Woerden als derde in de 1e klasse district competitie na vorig jaar gedegradeerd te zijn vanuit de Bond. Afgelopen seizoen heeft de ploeg stabiel gespeeld en een terechte derde plaats afgedwongen waarmee de doelstellingen ruimschoots zijn behaald. De competitie is nu voorbij waarmee het toernooiseizoen binnenkort weer gaat beginnen. Daarmee zijn ook de voorbereidingen van Singelpolo 2018 ook weer van start gegaan.

Op 1 september organiseert ZPCW de 4e editie van Singelpolo Woerden. Tijdens dit kleinschalige waterpolotoernooi in de singel van Woerden bereiden verschillende dames, heren en jeugdteams uit de regio zich voor op het nieuwe waterpoloseizoen.

Doelpunten: Cyriel Muthert (3), Roeland v/d Bosch (2), Wessel Baars (2), Sander Palm en Oscar Machielse

Sponsors