Polomannen puntloos terug uit Hoorn

De heren van ZPC Woerden hebben zaterdagavond geen punten kunnen pakken tegen koploper S.G. West-Friesland in Hoorn. De woerdenaren waren gemotiveerd voor een lekkere pot waterpolo tegen de huidige nummer 1 van de competitie. De mannen hadden er vertrouwen dat zij het de titelkandidaat een moeilijke avond konden bezorgen. In de eerste periode waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg kon de scoren openen waarbij Woerden de kans op de gelijkmaker kreeg via een strafworp. Deze werd helaas gemist wat een doelpunt aan de andere kant van het bad opleverde.

Roeland van den Bosch kon in het begin van de 2e periode de score voor Woerden openen.  Hoorn was echter gevaarlijker naar het doel en wist ook makkelijker het net te vinden. Daarbij wisten zijn Sander Palm, topscoorder aan woerdense kant, met een persoonlijke mandekking goed uit te schakelen. De bezoekers konden aanhaken tot een 3-2 achterstand waarna Hoorn weer een verdere voorsprong nam naar 5-2. Woerden verzaakte echter om bij een nieuw toegewezen strafworp de achterstand beperkt te houden. In de derde periode liep de thuisploeg verder uit omdat woerden moeilijk het doel wist te vinden. Hierbij mocht een 3e en 4e poging via een strafworp niet baten omdat ook deze gemist werden. In de laatste periode bij een 9-3 voorsprong voor Hoorn kantelde het spel waarbij woerden vaker het voordeel van de scheidsrechter kreeg.

Ondanks de voorsprong was de thuisploeg er niet gerust op. Via de 5e strafworp die dan eindelijk wel werd gemaakt door Roeland van den Bosch had Woerden nog lucht voor een slotoffensief. Hierbij kwamen de heren echter niet verder dan een 9-5 stand bij het laatste fluitsignaal. De 4 gemiste strafworpen bekeken had Woerden minimaal een punt moeten binnenslepen en mag het ondanks goed spel vooral zichzelf aanrekenen dat zij de kampioenskandidaat geen punten hebben kunnen afsnoepen.

Sponsors