ZPC Woerden verliest ook laatste wedstrijd

De laatste wedstrijd van het voor ZPC Woerden teleurstellend verlopen seizoen was afgelopen zaterdag in Delft. Ondanks de uitslag in de eerdere wedstrijd (8-9 verlies), gaf het verschil op de ranglijst niet veel hoop op een goed resultaat.

In de eerste helft van de wedstrijd speelde Woerden mat en ongeconcentreerd. In de aanval werden veel fouten gemaakt en daardoor was Woerden eigenlijk alleen bezig met verdedigen. d’ELFT daarentegen speelde vrijuit en kon met speels gemak door de Woerdense defensie breken. Halverwege de wedstrijd keek Woerden dan ook al tegen een 7-1 achterstand aan.

In de derde periode bracht Woerden nog steeds niet wat het wel in zich had. Kansen werden niet gecreëerd en door slordigheden achterin moesten er meerdere tegentreffers geïncasseerd worden.

Pas in de vierde periode leek Woerden een beetje in de wedstrijd te komen. Er werd van tactiek gewisseld waardoor de tegenstander in het gehele veld onder druk werd gezet en eindelijk werden er ook kansen gecreëerd en afgemaakt. Hierdoor werd de schade nog iets beperkt, maar dit deed niets af aan het eindresultaat. Woerden verloor ook de laatste wedstrijd met 15-5.

Deze wedstrijd was misschien wel een van de minste die Woerden gespeeld heeft, maar wel tekent voor dit seizoen. Doordat Woerden niet in staat was om een constant niveau te halen werd er in een slechte fase van de wedstrijd een te grote achterstand opgelopen om die in de resterende tijd nog in te kunnen halen. Volgend jaar zal er onder een nieuwe coach een niveau lager gespeeld worden, waar ZPC Woerden de stijgende lijn weer kan inzetten.

Doelpunten: Roeland van den Bosch (2x), Sander Palm, Oscar Machielse, Cyriel Muthert

Sponsors