15 november 2013

125 jaar KNZB

Het jaar 2013 is het jubileumjaar van de KNZB. Al 125 jaar zetten de KNZB, verenigingen en vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk mensen actief de zwemsport te laten beoefenen. Jong en oud, recreatief, competitief of topsport, ieder op zijn eigen niveau. Het motto van de viering van het jubileum is dan ook ‘Lang leve zwemmen!’

We hebben op verschillende manieren aandacht besteed aan het jubileum, bijvoorbeeld met een mobiele tentoonstelling, een fotowedstrijd, een unieke postzegel en een jubileumboek.

Lees meer >

_____________________________________________________

Steun het gehandicaptenzwemmen en doneer!

Een leven lang zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom heeft de KNZB het Gehandicaptenzwemmen als goede doel tijdens dit jubileumjaar gekozen.

Doe mee met je vereniging, organiseer een leuke actie en doneer geld voor het goede doel!

Lees meer >

 

______________________________________________________

Geef een jubileumboek cadeau

Het jubileumboek  “Lang Leve Zwemmen” ter gelegenheid van het 125 jaar bestaan van de KNZB is een boek om trots op te zijn. Prachtige beelden zijn afgewisseld met historische feiten en inspirerende verhalen van oud-sporters. Bent u op zoek naar een leuk cadeau voor relaties, sponsoren en vrijwilligers? Of een cadeau voor Sint of Kerst?

Het boek kost 22,50 Euro en is te koop via Sport en Kennis.

_____________________________________________________

Tentoonstelling bij uw vereniging?

De KNZB jubileum tentoonstelling met 125 jaar zwemsport historie was al bij diverse evenementen in het land te aanschouwen. Ook verenigingen kunnen de tentoonstelling aanvragen om deze neer te zetten bij bijvoorbeeld een jubileum, speciale wedstrijd, toernooi of andere clubactiviteit.

Voor meer informatie en het aanvragen van de tentoonstelling kunt u terecht bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

____________________________________________________

Historie: Willy den Ouden

Willy den Ouden heeft veel medailles veroverd in de jaren dertig. Zo won ze goud op de 100 vrij en de 4x100 vrij estafette op het EK in 1934 in Maagdenburg.

In het Olympische jaar 1936 zwom ze, op een 25 meter baan, een wereldrecord op de 100 m vrije slag van 1:04,6, dat 20 jaar standhield en pas in 1956 door eerst Cockie Gastelaars en kort daarna door de Australische Dawn Fraser werd verbeterd. Op de Spelen in Berlijn 1936 won ze op de 4x100 vrije estafette goud samen met Rie Mastenbroek, Tini Wagner en Jopie Selbach.

Willie den Ouden was na haar successen populair en werd overal gevraagd om uit te komen op wedstrijden. Ze maakte gebruik van een vliegtuig, wat zeker in die tijd uitzonderlijk was.

Sponsors