Nieuwsbrief 9 september 2013

125 jaar KNZB

De KNZB bestaat dit jaar 125 jaar en daar zijn we trots op!
Al 125 jaar zetten de KNZB, verenigingen en vrijwilligers zich in om zoveel mogelijk mensen actief de zwemsport te laten beoefenen. Jong en oud, recreatief, competitief of topsport, ieder op zijn eigen niveau. Het motto van de viering van het jubileum is dan ook ‘Lang leve zwemmen!’
Elke maand ontvangt u van ons een nieuwsbrief met informatie over de jubileumactiviteiten.
 

Jubileumboek

Gisteravond is tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de KNZB het officiële jubileumboek “Lang Leve Zwemmen” uitgereikt. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan oud-zwemster Erica Terpstra en Bart Zijlstra, directeur Sport van het ministerie van VWS.
Het secretariaat van alle KNZB verenigingen ontvangen binnenkort 1 exemplaar van het jubileumboek. Uiteraard is het boek ook in te zetten als geschenk aan relaties, sponsoren en vrijwilligers. Het boek kost 22,50 Euro en is vanaf 8 september te koop via Sport en Kennis.
Lees hier meer over het jubileumboek http://bit.ly/19zDphm
 

Tentoonstelling

De KNZB jubileum tentoonstelling, met 125 jaar zwemhistorie, was al bij diverse evenementen in het land te aanschouwen.
Ook zwemverenigingen kunnen de tentoonstelling aanvragen om deze neer te zetten bij bijvoorbeeld een jubileum, speciale wedstrijd, toernooi of andere clubactiviteit. Voor meer informatie en het aanvragen van de tentoonstelling kunt u terecht bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
 

Hall of Fame

Tijdens het jubileumfeest is de Nederlandse Hall of Fame gelanceerd. De Hall of Fame is een digitale eregalerij met Nederlandse oud-topsporters uit alle zwemdisciplines. We zijn trots op onze helden. Zij inspireren de jeugd en stimuleren hen te gaan zwemmen.
De website wordt nog aangevuld de komende tijd. Neem alvast een kijkje op halloffame.knzb.nl
 

Gehandicapten zwemmen goede doel

Tijdens het jubileumfeest is het ‘Masterplan Grenzeloos Zwemmen’ overhandigd. Met dit plan wil de zwembond samen met Menzis en de Johan Cruyff Foundation zoveel mogelijk kinderen met een beperking de mogelijkheid bieden te zwemmen. Het gehandicapten zwemmen is het goede doel tijdens dit jubileumjaar. Lees hier meer. http://bit.ly/18ODgUM
Heeft u als vereniging een goed idee om ons het geld bedrag te vergroten, meldt dit dan bij This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .
Een voorbeeld is: haal tijdens de Zwem4daagse in uw omgeving sponsorgeld op voor onze gehandicaptensporters.
 

Fotowedstrijd

Ter gelegenheid van het jubileum is een fotowedstrijd opgezet. De jury komt 11 september bij elkaar en kiest de winnende foto's. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Uiteraard zetten we de winnende foto's op de website. 
http://125jaar.knzb.nl/

Sponsors