De Badeend 2024

Zaterdag 6 juli organiseerde ZPCW de Badeend in het Knopenbad in Montfoort. Fenna en haar bader Bauco maakten dit verslag.

Verslag Fenna

Zaterdag 6 juli 2024 was er een zwemwedstrijd in het Knopenbad (Montfoort). Het heet de Badeend, omdat aan het einde van de wedstrijd alle clubs bij elkaar komen en dan worden er een gouden, zilveren en bronzen Badeend uitgedeeld op basis van wie de meeste punten heeft. Het was supergezellig en het zonnetje scheen vrolijk. Alleen was het wel MEGA koud. Je had het koud als je uit het water kwam en voordat je het water inging. 

Voor de wedstrijd begon had ZPCW een prijsuitreiking vanwege de jaarafsluiting en werden er stapels met pannenkoeken gegeten. Heel veel ouders hadden gebakken en het was supergezellig. Ondanks de kou hebben we er een hele leuke middag van gemaakt.

Verslag Bauco (de vader van Fenna)

Het evenement begon pas in de namiddag, maar het leek – uiteraard in positieve zin – wel een hele dag. Met drie vrolijke meiden en Kuikentje Piep togen wij nog voor 16u over de snelweg naar Montfoort, waar we vervolgens zo’n beetje iedereen hebben zien binnendruppelen. Buiten druppelde het helaas soms ook. Gelukkig steeds tijdelijk en niet langer tijdens de wedstrijd. 

Het resultaat van de dag mocht er zijn! Meer dan 150 pannenkoeken, 23 jaarafsluitingsbekers, meer dan 50 zwemmende ZPC-deelnemers, rond de 250 starts (!), resulterend in meer dan 30.000 punten en 92 PR’s. Wow! Ok, en ontelbaar veel gebibber 😬🥶. Een mens zou van minder moe worden. Maar wel voldaan!

De zwemmers hadden het qua wind en kou zwaar (zie ook het verslag van Fenna). Als oudercoaches konden we onze kleding aanhouden (gelukkig maar), en nog hebben we best afgezien. Wel hadden we met z’n vieren meer dan genoeg te doen (zie het aantal starts). Op één na (oeps!) hebben we iedereen op tijd én in de juiste volgorde én in de juiste baan aan de start gekregen. Mede met dank aan de meer zelfredzame zwemmers en enkele bijspringende ouders. 

Het slot was hectisch met twee series met alleen ZPCW-zwemmers en drie estafettes met 24 zwemmers (“ok, oneven rechts, nee links, nee toch rechts”), inclusief een rondje joggen om het zwembad (pfff, 50-meterbad). 

Klokken zat er dit keer nagenoeg niet in. Bij de uitslagen hadden we pas een idee hoe ze/we het hadden gedaan. Ontzettend goed dus!

Na het in ontvangst nemen van de Gouden Badeend om 21:15 gingen we rapido naar huis, waar Oranje zo vriendelijk bleek te zijn geweest te wachten met goed voetballen. 

Wat een dag. Heel veel hulde voor iedereen die deze knallende afsluiter mede mogelijk heeft gemaakt!

Fijne vakantie en tot in het nieuwe seizoen!