Polomannen als Roodkapje ten onder in Amsterdam

Afgelopen zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden in het Sloterparkbad in Amsterdam tegen de Waterwolf.
Vorig jaar leverde dit nog een matig gelijk spel op in het amsterdamse bad, waarbij de heren van Woerden in de thuiswedstrijd wel redelijk eenvoudig 3 punten konden pakken.
Met een enigszins verzwakte selectie was het team van coach van der Wijden erop gebrand om na het verlies een week eerder in Maarssen een goede pot waterpolo neer te zetten.

In de eerste periode nam Woerden het initiatief in de aanval en wist hierbij driemaal tot scoren te komen. De Waterwolf wist hierbij echter toch tweemaal tegen te scoren waarbij de eerste periode met een krappe voorsprong werd afgesloten. In de tweede periode was er weinig spektakel te beleven in het Sloterparkbad. Door passief spel van de Amsterdammers leek het net of de Woerdenaren in slaap werden gesust. De Waterwolf kon hierbij een voorsprong nemen waarbij alleen Mark Pels vanuit een goed uitgespeelde man-meer voor de gelijkmaker halverwege zorgde. In de derde periode werd het er niet veel beter op.

De ploegen leken aan elkaar gewaagd, waarbij er van beide teams echter geen echte dreiging uit ging. Tot frustratie bij coach van der Wijden kwam zijn ploeg niet in het eigen spel. Bij aanvang van de laatste periode was de tussenstand 6-6 waarbij de overwinning in de laatste periode veilig gesteld moest gaan worden. Roeland van de Bosch gaf hierbij het goede voorbeeld door met zijn 4e doelpunt van de avond de 6-7 te maken. In het vervolg ging het uiteindelijk toch mis door persoonlijke fouten die met de krappe marge alweer het tweede verlies van het seizoen inluiden. Komende week wacht de thuiswedstrijd tegen de Kennemer Zwemclub uit Beverwijk.

Doelpunten: Roeland v/d Bosch 4, Stefan Bosch, Oscar Machielse en Mark Pels.