ZPCW met 8 man de sterkste in Bussum

Met slechts één wissel reisden de heren van ZPC Woerden afgelopen zaterdag af richting Bussem voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen De Otters het Gooi. De thuiswedstrijd was een eenvoudige overwinning geworden mede doordat De Otters toen niet ruim in de spelers zaten. Afgelopen zaterdag waren de rollen omgedraaid en kon Woerden vanwege omstandigheden slechts met één wissel op pad. De thuisploeg kon echter beschikken over een volwaardige bank.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden tussen de huidige nummers 4 en 6 van de competitie. Woerden pakte het initiatief in de eerste periode. Via twee doelpunten van Oscar Machielse werd er een voorsprong gepakt van 2-1 na het eerste part. De twee periode was Woerden sterker en gevaarlijker dan de thuisploeg. Een toegekende strafworp aan de Otters in het begin van de 2 e periode werd knap gestopt door Remco Veldwijk. Dit gaf de woerdenaren moed en er werd uitgelopen naar een 2-5 voorsprong met doelpunten van Roeland v/d Bosch, Cyriel Muthert en Sander Palm.

In de derde periode wilden de Otters terugslaan en gebruik maken van het feit dat zij over voldoende wissels beschikten. Woerden moest 3 doelpunten incasseren en daarbij vrezen voor een achterstand. Aan het einde van de 3 e periode kon Woerden echter onder de druk van de thuisploeg uitkomen en met 2 doelpunten ervoor zorgen dat er met een marge de laatste periode in gegaan werd. In de laatste periode speelde Woerden het slim uit, waarbij de Otters nog even tot 6-7 kwamen. Het slotakkoord was echter voor Cyriel Muthert die de beslissende 6-8 op het scorebord bracht.

Volgende week speelt de volledige top 4 tegen elkaar. Woerden speelt als huidige nummer 4 tegen De Duinkikkers die momenteel tweede staan en nog een mogelijkheid op het kampioenschap hebben. De huidige nummer één dient echter af te rekenen met de huidige nummer 3 De Vaart om zeker te zijn van het kampioenschap. Het beloofd een spannende afsluiting te worden van de competitie waarin de woerdenaren de doelstelling om in de top 5 te eindigen al behaald hebben, maar een derde plaats zal het seizoen nog geslaagder maken.

Doelpunten: Oscar Machielse (3) Cyriel Muthert (2), Roeland v/d Bosch, Sander Palm en Stefan Bosch.