Sterke pot polomannen in Den Helder

De heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag een lastige uitwedstrijd bij Noordkop in Den Helder gewonnen. Ondanks het feit dat de mannen uit Den Helder als prettige tegenstander worden ervaren, waren de heren uit Woerden er wel opgebrand om met een goed resultaat terug te keren uit Den Helder. Noordkop kon de scoren openen bij gelegenheidsdoelman Bér van der Wijden. Het initiatief lag daarna geheel bij Woerden. De verdediging lag compact om de sterkere spelers van Noordkop uit te schakelen. In aanvallend opzicht werd de verdediging van de bezoekers voorzichtig op de proef gesteld.

Het was eerst Herman van Golen die gelijk maakte, waarna Roeland v/d Bosch en Sander Palm een 1-3 voorsprong bewerkstelligde na de eerste periode. In de 2 e periode leken de ploegen aan elkaar gewaagd, alleen waren het de woerdenaren die hun kansen goed wisten te benutten. Halverwege de wedstrijd stond het dan ook 1-7. In de 3 e periode wist Woerden de lijn uit de 2 e periode niet volledig door te zetten. Noordkop kon ook weer tot scoren komen maar de marge bleef echter 7 punten tot aan het begin van de laatste periode.

In het 4 e part werd de bemoeienis van de scheidsrechter steeds groter. Worden kreeg verschillende strafworpen tegen, waar aan de andere kan van het bad nauwelijks mee gefloten werd. De tegenstander verharde ook het spel uit irritatie of om nog wanhopig iets te forceren. Woerden moest hierbij nog 4 doelpunten incasseren, maar wist zichzelf te prijzen door gedisciplineerd de wedstrijd uit te spelen. Met een 7-12 overwinning kon de ploeg tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Met nog 5 wedstrijden te spelen blijft ZPC Woerden op de 3 e plaats van de competitie staan.

Doelpunten: Sander Palm (3), Vincent van Eenige (3), Herman van Golen (2), Cyriel Muthert (2), Roeland v/d Bosch en Jeroen de Graaf.