Dames ZPCW doen wat ze moeten doen

 

De dames van ZPCW moesten zaterdagavond winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Tegen Het Zinkstuk uit Utrecht was de uitwedstrijd verloren gegaan, dus het zou niet gemakkelijk worden. Bovendien ligt de topscoorder van de competitie in het water aan de zijde van Het Zinkstuk, dus Woerden moest vol aan de bak. Om deze topscorer af te stoppen was besloten met een ander systeem te spelen. Dit was volledig toegespitst op het uitschakelen van die ene Utrechtse dame.

Het Zinkstuk was duidelijk niet op berekend op deze tactische aanpassing en kon de bal slecht rondspelen. Woerden startte daarentegen scherp en door briljante zwemacties op de break van Birgit van Dijken en Anouk van Schaik stond het na 2,5 minuut spelen al 2-0. Het Zinkstuk scoorde tegen, maar Woerden liet zich niet van de wijs brengen. Lisa Brandsen scoorde een mooie bal vanaf de midvoor en Jorienke Krieger scoorde in de laatste seconde van het eerste partje met een afstandschot vanaf de middenlijn.

De 2e periode verliep rustig. Het Zinkstuk scoorde nog een tegendoelpunt en Bianca van den Bosch zorgde met een afstandschot voor de 5-2. Het vertrouwen was groot en de voorsprong comfortabel bij het begin van de derde periode. Door doelpunten van Anouk van Schaik en Jorienke Krieger liep Woerden uit naar een 7-2 voorsprong. Helaas werd het spel slordiger en wist Het Zinkstuk beter gebruik te maken van ruimtes die de Woerdense dames lieten vallen. De Utrechtse dames wisten hun topscoorder beter te vinden. Woerden zwichtte echter niet onder de druk. Met nog een goede midvoor actie van Lisa Brandsen kwam Woerden op 8 en eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 8-6 overwinning.

 

Woerden heeft nog 2 wedstrijden te spelen en gaat nog steeds aan de leiding. De directe concurrentie heeft echter minder wedstrijden gespeeld, maar moet nog wel twee wedstrijden tegen elkaar spelen. Laten we hopen dat er in de komende tijd twee ploegen vechten om een been, want dan gaat Woerden er mee heen! Zaterdag 1 april speelt Dames 1 in De Meern en op 8 april de laatste wedstrijd in het Batensteinbad.

Sponsors