ZPC Woerden Heren 1 tegen OZV

ZPC Woerden doet zichzelf te kort Met nog enkele wedstrijden te gaan leek afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen OZV de uitgelezen mogelijkheid om de eerste punten te gaan pakken. Ondanks het verschil op de ranglijst was Woerden in de uitwedstrijd heel dichtbij een overwinning geweest en met het thuisvoordeel hoopte Woerden het laatste zetje te krijgen.

De eerste helft speelde Woerden erg slordig. Er werden goede kansen gecreƫerd, maar in de afronding was er te weinig overtuiging of hadden ze pech. Het missen van een strafworp bij een 3-5 achterstand was hierbij tekenend. OZV ging beter met zijn kansen om en was daarmee de bovenliggende partij. Halverwege de wedstrijd keek Woerden tegen een 3-5 achterstand aan.

Met een achterstand de tweede helft in gaan was Woerden niet ongewoon en het had al eerder aangetoond dat het veerkracht had. Dit werd nogmaals bevestigd toen Floris Bosch vanuit een manmeer positie de aansluitingstreffer maakte. Woerden leek de bovenliggende partij te worden, maar het was OZV die de score kon opvoeren.

Door enkele dubieuze uitsluitingen aan de kant van Woerden kreeg OZV meerdere manmeer situaties die ze feilloos afronden. Omdat Woerden dit niet deed en wederom een strafworp miste werd het gat weer groter. Dit resulteerde uiteindelijk in een geflatteerde eindstand van 5-11 in het nadeel van ZPC Woerden. Woerden deed zichzelf te kort door niet de opgelegde kansen te pakken die ze kreeg. Met aan de andere kant een tegenstander die wel optimaal gebruik maakte van zijn kansen bleken de eerste punten een illusie.

Ondanks dit verlies blijft het moraal hoog en het team gevoel groot. Komende zaterdag neemt ZPC Woerden het in Gorinchem op tegen gedeeld koploper De Linge/PCG.

Doelpunten: Sander Palm (2x), Roeland van den Bosch, Floris Bosch, Cyriel Muthert