Dames ZPC Woerden terug op niveau

Afgelopen zaterdag mochten de dames van ZPCW naar zwembad de Kwakel in Utrecht voor een wedstrijd tegen Zwemvereniging Utrecht 3. Na de verloren wedstrijd van vorige week was iedereen enorm gemotiveerd om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. De eerste periode maakten de dames het zich nog onnodig lastig door wederom op een 1-0 achterstand te komen, maar gelukkig wist Jorienke Krieger met een hard schot de eindstand van deze periode op 1-1 te brengen. In de rust werd verteld dat er beter gezwommen moest worden, en dit namen de dames goed op.

Twee mooie acties van Lisa Brandsen en Birgit van Dijken brachten de stand tot 1-3. De dames gingen goed verder met het uitbouwen van de voorsprong (3-6). Onder andere door doelpunten van Bianca van de Bosch en Lorrain Hoekmeijer. Toch werd het nog heel even spannend in de laatste periode, wat net het laatste zetje gaf om nog even goed door te pakken. Met een eindstand van 6-9 waren de dames en coach dan ook zeer tevreden. Met nog 3 wedstrijden te gaan, is er nog steeds zicht op het kampioenschap.

De dames zullen moeten blijven winnen, en de concurrenten moeten nog wat puntjes laten liggen.

Dames twee wist met 8-11 helaas de overwinning niet naar zich toe trekken tegen de nummer 2 uit hun competitie Watervlo uit De Meern. Maar hebben al met al een zeer goede wedstrijd gespeeld. Aanstaande zaterdag spelen de dames 1 van ZPC Woerden tegen het Zinkstuk uit Utrecht om 19.30 in het Batensteinbad. Komt u ook eens kijken?