Day-off dames ZPC Woerden kan kampioenschap kosten

Met nog vijf wedstrijden te gaan als koploper, was de teleurstelling zeer groot toen afgelopen zaterdag de eerste van die vijf in Het Batensteinbad met 3-5 werd verloren.

Tegen het tweede team van zv Utrecht kwamen de dames uit Woerden totaal niet in hun spel. Niets lukte. Een echte day-off. Het eerste doelpunt van ZPC Woerden werd pas in de derde spelperiode gemaakt top eht moment dat Utrecht er al vijf had gemaakt. Lisa Brandsen maakte net voor het eind van deze spelperiode uit een man-meer situatie 1-5.

In de laatste spelperiode konden de dames van ZPC Woerden nog de 2-5 en 3-5 maken maar verder dan de door Lorrain Hoekmeijer en Birgit van Dijken gemaakte doelpunten liet Utrecht het niet komen.

Nu is de situatie heel anders geworden. ZPC Woerden kan alleen eerste in de rangschikking blijven staan, als de concurrenten punten laten liggen. De hoop is gevestigd op de onderlinge resultaten van die concurrenten als ze tegen elkaar spelen. Volgende week gaan de dames van ZPC Woerden de uitwedstrijd tegen het derde team van zv Utrecht spelen. Een volgende misstap zal fataal voor het kampioenschap zijn.