ZPC Woerden Heren 1 - Niemo van Vliet

ZPC Woerden strand in het zicht van de haven

Zaterdagavond werd ZPC Woerden in Nieuwerkerk a/d IJssel ontvangen door Niemo van Vliet. Het was de derde keer dat beide teams elkaar troffen in dit seizoen. Buiten de competitie was Niemo van Vliet ook de tegenstander in de beker geweest. Beide wedstrijden gingen verloren, maar in de tweede wedstrijd was duidelijk de vooruitgang van de ploeg van Bart Boevink te zien. Niemo van Vliet had alle vertrouwen in een goede afloop en had alle laten optekenen dat deze wedstrijd een “inmaakpotje” en “wedstrijd om het doelsaldo” zou worden.

Woerden kon vanaf het eerste fluitsignaal al gelijk goed tegenstand bieden aan de huidige nummer drie. De tactiek waarbij de twee topscoorders extra aandacht kregen pakte goed uit en ondanks dat Niemo uitliep naar een 3-1 voorsprong, scoorde Sander Palm in de laatste secondes van de eerste periode het derde doelpunt van Woerden en daarmee de gelijkmaker.

In de tweede periode trok Woerden het goede spel door. Defensief werden de taken goed uitgevoerd, waardoor Niemo maar minimale kansen kreeg. Offensief werd er rustig aangevallen en met scherp geschoten. Langzaam sloop hierdoor de frustratie in de ploeg van Niemo, omdat zij een hele andere wedstrijd voor ogen hadden gehad. Aan het einde van de tweede periode konden zij nog wel een klein verschil maken en werd de eerste helft afgesloten met een 6-4 stand in het voordeel van Niemo

Vanaf de derde periode begon Woerden de druk steeds hoger op te voeren. De achterstand werd langzaam ingelopen, onder andere doordat Ties Koster zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt. Niemo liet hierdoor de frustraties steeds hoger oplopen en ook de scheidsrechters moesten het hierbij ontgelden. Na herhaaldelijk commentaar van dezelfde speler vonden de scheidsrechters het genoeg en werd deze speler van Niemo weg gestuurd met vervanging (UMV). Woerden profiteerde optimaal van de onrust bij de tegenstander en Oscar Machielse scoorde twee seconde voor tijd de 9-10 binnen.

De vierde periode in gaan met een voorsprong was dit seizoen nog niet voorgekomen en een stunt tegen de nummer drie leek in de lucht te hangen. Zeker toen Sander Palm het verschil naar twee doelpunten bracht. Helaas voor Woerden liet de topscoorder van Niemo zich vervolgens gelden. Binnen twee minuten scoorde hij drie keer, waarbij er ook nog een strafworp door hem gemist werd door uitstekend keeperswerk van Remco Veldwijk. Bèr van der Wijden wist de spanning nog terug te brengen door de aansluitingstreffer te maken. In de laatste aanval van de wedstrijd kreeg Woerden nog een manmeer en hiermee een grote kans op de gelijkmaker. Helaas eindigde deze uitgelezen mogelijkheid enkele seconde voor tijd op de paal. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 13-12 in het voordeel van Niemo.

Woerden stapte ligt ontgoochelt het bad uit. Een overwinning was misschien een stunt geweest, maar een gelijkspel niet meer dan verdiend. Niemo moest toegeven dat ze de wedstrijd van tevoren heel anders voorgesteld hadden en besefte dat ze door het oog van de naald gekropen waren. Deze wedstrijd was verre van een makkie geweest en met het minimale verschil was er ook niet echt gewerkt aan het doelsaldo. Woerden kon daarentegen deze wedstrijd als meetmoment zien. In het bekerduel werden zij nog zoek gespeeld, in de eerste competitiewedstrijd kon er aardig meegekomen worden en deze wedstrijd had minimaal een punt moeten opleveren. Komende zaterdag speelt Woerden om 19:20 uur thuis tegen Alkemade. Dit team bezet de ene laatste plek en ZPC Woerden heeft goede hoop hier thuis de eerste punten tegen te pakken.

Doelpunten: Sander Palm (4x), Oscar Machielse (3x), Bér van der Wijden(2x), Ties Koster, Cyriel Muthert, Marijn Veerman