De wedstrijd van de eerste keren…. (onder de 15A)

(ingezonden wedstrijdverslag door een trotse ouder)

Aan het einde van een zonovergoten zaterdag die voelde als de eerste lentedag, reisden we af naar “De Meeuwen” in Diemen. Eén van de eerste tegenstanders van deze competitie waar we met 1-13 hadden verloren. Tijd voor revanche dus….

Om 18.10.00 uur precies begon de wedstrijd en om 18.10.10 uur stonden we, na een snelle aanval over rechts met 1-0 achter. Het was voor het eerst dat er zo snel tegen ons werd gescoord. Maar goed voorbeeld doet goed volgen en om 18.10.17 uur stond het 1-1 door een mooie goal van Luca. Het was de eerste keer dat we zo snel in een wedstrijd scoorden. Geloof het of niet maar om 18.10.30 uur stond er 2-1 op het scorebord. Dit beloofde een mooi potje te worden! De Meeuwen hadden de smaak te pakken en ondanks goed verdedigend werk van onze jongens kon niet worden voorkomen dat het halverwege de periode 4-1 stond. Maar we kwamen sterk terug: met nog een minuut op de klok knalde Luca de 4-2 in de kruising en na een één-tweetje met Martijn schoot hij net voor de zoemer de 4-3 binnen. Een beloning voor al het goede werk want Martijn schampte nog een keer de lat en Ivar probeerde met een kopbal de keeper te verschalken maar die had de bal klemvast.

Na wat perikelen met het net dat te laag in het water hing, kon de tweede periode van start. Gretig gingen de jongens van start en smoorden de eerste aanval – een kopie van de openingsaanval in de eerste periode – in de kiem. Helaas belandde de bal na 30 seconden wel achter Max in het doel: 5-3. Na wat ‘toverballen’ over en weer die op de lat en in Max’ handen eindigden nam de druk van De Meeuwen toe maar we wisten dit door goed verdedigend werk van o.a. Yossi en Barry snel weg te nemen. De tegenstander was van slag en wist niet binnen 30 seconden een doelgerichte kans te creëren waardoor wij de bal kregen en Mark nog net voor tijd de 5-4 kon laten aantekenen.

Een goede redding van Max luidde de derde periode in en in de rebound scoorde Bjorn met een mooie boogbal: 5-5. Een volgende aanval van de tegenstander werd prima onderschept door Pim die de vrij voor het doel liggende Luca aanspeelde die koelbloedig de 5-6 binnen schiet. Dit is de eerste keer dit seizoen dat we voorstaan in een wedstrijd. De resterende tijd van de derde periode ging het gelijk op: goede aanvallen, goede reddingen maar bij de tegenstander slaat de vermoeidheid toe. Wij profiteren van het feit dat we wel wissels hebben en dit brengt nieuwe energie in de ploeg. Een enorme zwieper van Mark gaat net naast dus met deze 5-6 voorsprong gingen we de 4e periode in.

Het publiek op de tribune begint er ook in te geloven en de support neemt toe. De Meeuwen komen na een halve minuut in deze laatste periode weer op gelijke hoogte: 6-6. Maar de aanwijzingen van de net nieuw aangetreden trainer worden goed opgevolgd en het positiespel wordt steeds beter uitgevoerd wat leidt tot een knetterharde uithaal van Luca, als een streep verdwijnt de bal achter de keeper. We staan weer voor met 6-7! Max blokkeert knap een achterwaartse slingerbal en ook bij de volgende aanval ligt hij goed op zijn plaats waardoor de bal niet in de touwen verdwijnt. Dan besluiten wij het initiatief te nemen: Luka zwemt op naar het doel en scoort de 6-8, kort daarna gevolgd door de 6-9 die op naam komt van Mark. Met 13 seconden op de klok weten De Meeuwen nog terug te komen tot 7-9 maar daar blijft het bij. De eerste keer dat we deze competitie winnen! TOPPERSSSSSS!!!

“Een greep uit de reacties na afloop: “Een leuke en aantrekkelijke pot”, “Subliem gespeeld”, “Van begin tot eind met inzet gespeeld”, “We hebben echt als team gespeeld”.