Woerdense Waterpolodames winnen van Nieuwegein

De dames van ZPC Woerden reisden zaterdag af naar Nieuwegein. De tegenstander was een bekende. Vorig seizoen speelden de dames ook al twee maal tegen Aquarijn. Beide teams promoveerden. Het bad in Nieuwegein staat bekend om het te warme water.

De dames moesten de eerste periode zichtbaar wennen aan de tempratuur van het water. Alleen Aquarijn wist te scoren. Het stond 1-0.

De tweede periode begon Woerden fraai. Via een afstandsschot van Bianca van den Bosch kwam Woerden op gelijke hoogte. Na wat aanvallen heen en weer zonder scoren was het Marleen Buter die de stand op 1-2 bracht.

De tweede periode eindigde in een 2-2 stand. In de derde periode wisten de beide teams ondanks verschillende overtal situaties niet te scoren. Keeper Roos Kiesel wist echter door uitstekend keepwerk de stand op 2-2 te houden.

In de vierde periode kregen de dames de opdracht van coach Roeland van den Bosch om gefocust te starten en de kansen goed af te maken. Dit deden ze. Door goed samenspel wisten ze nog 4 maal te scoren (Bianca vd Bosch, Mirjam Diependaal, Lisa Brandsen en Danielle Pels). De eindstand werd 2-6!

De dames staan nu op de tweede plek. 8 maart staat de volgende wedstrijd in Veenendaal gepland.

Sponsors