Nieuwsbrief 4 november 2013

Scheidsrechtercursus

Naar aanleiding van de noodoproep van de KNZB dat ZPCW te weinig scheidsrechters levert is er een mooie positieve discussie op gang gekomen binnen de club. De deadline van de vorige cursus kon niemand meer halen maar een aantal mensen heeft aangegeven erover na te denken en de volgende cursus wel te willen proberen mee te doen.

De data en plaats zijn nog niet bekend gemaakt maar zodra dit het geval is laten we het jullie weten. De sanctie waarmee de KNZB dreigde (nl dat wij een team moeten terugtrekken uit de competitie) is nog niet uitgevoerd.

We hebben inmiddels de uitspraak dat we een paar maanden uitstel hebben gekregen. De volgende cursus zal in december starten. Dat is onze laatste kans. Zaak is dus wel dat we nu z.s.m. aan de eisen gaan voldoen anders zullen ze zeker niet soepel zijn! En moeten we alsnog in januari een team terugtrekken.

Oproep wedstrijdverslagschrijver(ster)

De wedstrijdzwemmers zoeken een man/vrouw die hun prestaties kan laten vereeuwigen. Wil jij ervoor zorgen dat onze naam regelmatig in de kranten opduikt met een mooi wedstrijdverslag? Ben jij creatief met woorden, een fan van wedstrijdzwemmen, een geboren schrijver of lijkt het je leuk om dit te gaan proberen? Mail dan direct naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. voor meer informatie!

Droogtraining voor jeugdteams op woensdag 6 november

Op Woensdag 6 November komt de Combinatiefunctionaris Danny van Ingen het eerste kwartier van de training land/droogtraining geven aan alle spelers van de mini's, onder de 11, onder de 13, onder de 15 en onder de 17.

De trainingen starten als gewoonlijk om 17 uur en 17.45 uur. We laten jullie eenmalig kennismaken met deze training. In de training wordt er getraind op balans, co√∂rdinatie, kracht en lenigheid. Neem voor de training een handdoek mee en een sportbroekje.

Minipolotoernooi

Ook dit jaar organiseert ZPC Woerden weer een minipolotoernooi. Kom allemaal de mini's aanmoedigen op zondag 10 november van 13.30 tot 15.30. En neem gerust al je vrienden, buren en familie mee! Het wordt een gezellige middag! Misschien ook leuk om kinderen in jouw omgeving kennis te laten maken met waterpolo!
Er zijn inmiddels heel wat aanmeldingen van clubs uit de regio zoals Watervlo, Aquarijn en Stichtse Vecht.

ONK Zwemmen te Dordrecht

Van vrijdag 1 november tot en met zondag 3 november j.l .vonden de Open Nederlandse Kampioenschappen zwemmen plaats in Dordrecht.

Voor ZPC Woerden kwamen er vier zwemmers aan de start. In de categorie jeugd (meisjes 1998 en 1999 /jongens 1996 en 1997) zwommen Lieke Remmits en Stijn Avezaat. 

Lieke deed mee op de 50, 100 en 200 meter vrije slag. Na een jaar waarin het haar fysiek niet meezat, kon zij nu weer de eerste persoonlijke records op de klok laten noteren. Haar mooie races werden beloond met een 18e plaats op de 200 vrij en een 20e plaats op de 100 vrij.

Stijn Avezaat kwam uit op de 200, 400 en 1.500 meter vrije slag. De lange afstandzwemmer uit Harmelen zwom op de 400 vrij 4.08.49. Een dik PR van 4 seconden. Dit leverde hem een 6e plaats op. Op de 1.500 vrij kon hij zijn tijd helaas niet verbeteren maar zwom wel naar een mooie 4e plaats bij de jeugd en overall (jeugd en senioren) een 8e plaats. Op de 200 vrij werd hij 10e met een prima tijd.

Bij de dames zwom Jamilla van Veen de 100, 200 en 400 meter vrije slag. Jamilla was blij met haar pr's op de 200 en 400 meter. De 400 meter vrij leverde haar een mooie 7e plaats op.

Pechvogel van dit weekend was Mateusz Kobus. Op vrijdag zwom hij in de series een 8e tijd op de 100 school. Dit betekende dat hij zich plaatste voor de A-finales later op de dag. Helaas werd hij ziek en moest deze finale afzeggen.

De volgende dag voelde hij zich goed genoeg om de 200 schoolslag en de 200 vrije slag te zwemmen. De 200 schoolslag deed hij rustig aan om zich te sparen voor de 200 vrije slag. Met succes ! Hij zwom hier een prachtig PR van 1.51.13 waarmee hij als 5e aantikte.

Ook deze tijd was weer goed voor een finaleplaats. In de finale later zwom hij nagenoeg dezelfde tijd (1.51.18) als 's morgens. Op zondag zwom hij nog een klein PR op de 100 vrij maar was niet fit genoeg om een scherpere tijd neer te zetten.

Al met al mooie prestaties van de zwemmers van ZPC Woerden!!

Oliebollentoernooi

Schrijf alvast in je agenda: vrijdag 3 januari van 18 tot 21 uur vindt het jaarlijkse oliebollentoernooi plaats. De meest gezellige en sportieve nieuwjaarsreceptie van Nederland!
De meeste van jullie kennen het succesconcept al! Tijdens het oliebollentoernooi worden alle spelers van alle teams en alle zwemmers door elkaar gehusseld. De verschillende teams die daar uit voortkomen zullen een toernooi tegen elkaar spelen. Dit staat garant voor een gezellige avond. Uiteraard ontbreken ook dit jaar de oliebollen niet!
Voor de allerjongsten van de club zullen de wedstrijden aan het begin van de avond plaatsvinden.

Ook dit jaar neemt Arnold Hoekmeijer de organisatie op zich!
Nadere informatie over inschrijven, oproepen tot het bakken van oliebollen etc. volgen later! Houdt de site en de nieuwsbrief in de gaten.

Gevonden voorwerpen

In de zwemzaal heeft ZPC Woerden de beschikking over een materiaalhok waar o.a. onze doelen, ballen, flippers en plankjes staan. Dit hok moeten we netjes houden met elkaar.

Recent is het hok helemaal opgeruimd. Laten we dit met elkaar zo houden. Zorg dat de ballenkar altijd rechts achter tegen de muur wordt gereden zodat de doelenkar ook zover mogelijk naar achteren kan worden geplaatst. Op die manier blijven bijv de kasten voor de zwemmers bereikbaar.

Ander belangrijk punt is dat het sponsordoek ALTIJD na gebruik moet worden opgehangen aan de daarvoor bestemde haken links achter in het hok. Anders kan je je voorstellen dat het doek gaat schimmelen en stinken.

Dan liggen er ook altijd gevonden voorwerpen in het hok. Er staan 2 emmers met capjes en clubkleding die gevonden is in de linker kast. Alle andere gevonden voorwerpen (brilletjes, handdoeken, waterschoentjes e.d. zijn verplaatst naar de gevonden voorwerpenbak van het zwembad).

Sponsors